terug naar vorige scherm


Tuchtrecht KNHB
18-1-2018 | Zoals jullie weten, zet de Doornse Hockeyclub zich graag samen met de KNHB in om onze leden in een geborgen vereniging te laten sporten en van de hockeysport te laten genieten. Samen zorgen we ervoor dat iedereen op en rond de velden zichzelf kan zijn en we elkaar aanspreken op de afspraken die we gemaakt hebben. 

Helaas gaat het soms toch nog mis. Fysiek en verbaal wangedrag of ander ongewenst gedrag komt ook in onze sport voor. De wijze waarop daarmee wordt omgegaan is vastgelegd in de tuchtregelgeving van onze club en van de KNHB. Aan de hand van die regelgeving kunnen leden op hun gedrag worden aangesproken en kan de vereniging of een onafhankelijk tuchtorgaan van de KNHB een bijpassende straf opleggen.

Om op grond van de tuchtregelgeving aangesproken te kunnen worden, moet iemand daaraan onderworpen zijn. Bij onze leden is dat automatisch (via de statuten) het geval. Bij niet-leden (bijvoorbeeld trainers, coaches, managers, vrijwilligers) gebeurt dat niet automatisch. Dit betekent dat als iemand grensoverschrijdend gedrag vertoont, deze persoon niet vanuit het tuchtrecht aangesproken kan worden. 

Alle begeleiders ontvangen om die reden volgende week een bericht met daarin de vraag of ze zich willen onderwerpen aan het tuchtrecht van de KNHB. Het bericht bevat een link naar het onderwerpingsformulier en een link naar de reglementen waaraan ze zich onderwerpen. Met deze onderwerping geeft iemand aan zich te houden aan de collectieve afspraken die we met elkaar gemaakt hebben. 

Het Tuchtreglement van de KNHB is inmiddels ook terug te vinden op de site: achter de inlog bij club-documenten-gedragsprotocollen. 

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geinformeerd, maar mochten jullie nog vragen hebben, neem dan even contact op met Karin Oyevaar (06.4619.42.40 of [email protected]).

Met sportieve groet,

Bestuur Doornse Hockeyclub
Bijlage: Tuchtreglement KNHB.pdf
 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Agenda

 za 25 aug - oefenwedstrijden
 zo 26 aug - Startdag hele club
 zo 26 aug - jong heren 1 tegen H
  hele agenda


Android app on Google Play

Contact

    Adres Clubhuis
      Wijngaardsesteeg 1b
      3941 MB Doorn
      Tel. 0343 - 421999