terug naar vorige scherm


Even kennis maken met... Tim Bron
7-2-2018 |

Tim Bron is al een tijdje verbonden aan onze hockeyclub. Jarenlang was hij samen met Sander Claassen coach van opeenvolgend JA1, MB1 en MA1. Met MA1 haalden ze vorig jaar de Super A, een unieke prestatie voor een team uit Doorn. Dit seizoen is Tim trainer/coach van JC1 en zet zich daarnaast ook als trainingscoƶrdinator in voor de club. Tim heeft een groen hart en wil van de trainersstaf graag een nog hechtere groep maken, iets waar wij het volste vertrouwen in hebben. Ons vertelt hij over zijn plannen.


Kan je ons uitleggen wat er allemaal is veranderd sinds dit seizoen?

"Toen het duidelijk werd dat Sander en ik gingen stoppen met gezamenlijk coachen vorig seizoen, heb ik bij het Bestuur aangegeven dat ik graag wat anders zou willen gaan doen op de club. Concreet houdt dat in dat ik sinds de zomer de trainers begeleid, het trainingsschema in elkaar zet en voor de trainingsmaterialen zorg."


Veel werk?

"Na het wegvallen van Simone ten Thij, Patrick Snippe en Florijn Perdok, kwam er inderdaad na de zomer veel werk op me af. Ik ben niet in dienst van de club, zoals Florijn was, maar zet me voor de hockey in als vrijwilliger, naast mijn gewone werk. Zeker in de beginperiode na de zomer was dat eigenlijk veel te veel: er was een nieuwe structuur, er moesten veel nieuwe trainers komen, de indelingen van de trainingen op de velden is natuurlijk altijd een hoop werk, de materialen moesten uitgedeeld worden aan de trainers, iets wat ook niet altijd heel soepel ging, noem het maar op. Gelukkig heeft Debra Bos een aantal uitvoerende taken van me overgenomen, denk aan: materiaal, trainingsschema, ouders te woord staan, op de club aanwezig zijn, dat soort dingen."


Wat betreft het begeleiden van de trainers: begeleid je alleen de hoofdtrainers of ook de jeugdtrainers?

"We hebben 6 hoofdtrainers die ik begeleid. Zij trainen en coachen de eerstelijns teams en zijn verantwoordelijk voor de trainingen binnen de rest van de lijn. We streven ernaar dat een hoofdtrainer zoveel mogelijk teams binnen een lijn traint, maar alle teams is vaak praktisch niet haalbaar. We proberen wel in elk geval iedereen 1x in de week training te laten krijgen van de hoofdtrainer. Ook is er nauw contact tussen de hoofdtrainer en de trainers van de breedteteams."

"We hebben inmiddels ook een redelijk aantal trainers vanuit de jeugd bij ons als trainer staan. Zij geven training aan D-lijn en ouder en zitten zelf minimaal in de B, een groot deel in de A. De hoofdtrainer begeleidt ze, ikzelf begeleid ze en we hebben ook vanuit HockeyWerkt nog iemand rondlopen die jongere jeugdtrainers begeleidt bij het training geven."


Ook met hulp van Debra nog een flink pakket lijkt me. Hoeveel tijd ben je er mee bezig?

"Op dit moment is het wat rustiger, maar ik denk dat ik er toch wel 6-7 uur mee bezig ben. In de eerste weken was het ook wel eens 20,30 of zelfs 40 uur."


Heb je ook nog een rol bij de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen?

"Een van de eerste dingen die we willen gaan doen is trainers tijdig contracten geven. Zodra we op het veld weer starten, ga ik in ieder geval met alle hoofdtrainers om de tafel zitten om te kijken naar: wat zouden jullie volgend jaar willen qua trainen, wat willen wij als club, willen jullie nog iets meer doen dan alleen trainen en kunnen we dat als club nu al op papier zetten? Gelukkig merk je wel dat trainers, als ze hier een maal trainen, niet snel meer weg willen. Ik ben daar zelf ook een goed voorbeeld van."


Als je de jaren trainen/coachen vergelijkt met het vrijwilligerswerk dat je nu voor de club doet als trainerscoordinator, hoe verhoudt zich dat tot elkaar?

"Als ik kijk naar wat ik het allerleukste vind, is dat toch wel met mensen bezig zijn op het veld. Maar ik ben inmiddels 10 jaar trainer-coach hier, dus ik weet wel een beetje hoe het werkt en kan andere trainers daardoor goed begeleiden. Daarbij vind ik het leuk om te bekijken of we met de trainersstaf een wat hechtere groep kunnen maken zodat we het hele niveau van het hockey omhoog kunnen krijgen. Doordat we op de hele lijn betaalde trainers hebben, en geen ouders zoals bij veel clubs van de grootte van Doorn, is bij ons het gat tussen lijnteams en breedteteams veel kleiner dan bij vergelijkbare clubs. Dat brengt het niveau van de club als geheel omhoog. Ik verwacht dat dit resultaat hiervan binnen 2-3 jaar goed zichtbaar zal zijn."


Wat zou de club nog voor de trainers kunnen doen? Waar is nog behoefte aan?

"Waar we op dit moment met de trainers mee bezig zijn is de vernieuwing van de oude kleedkamer. Die willen we upgraden tot een ruimte voor de trainers. Er zijn best wat trainers die hier avonden van 4 tot half 10 maken waarbij ze eigenlijk niets kunnen eten of kunnen drinken en zich alleen in het clubhuis terug kunnen trekken, waar het niet altijd warm is en waar je snel wordt aangesproken door ouders met vragen. Dat is soms best veel na 5 -6 uur training geven. We willen dus achterin de oude kleedkamer een trainersplek creƫeren met een ijskast, een koffiezetapparaat, magnetron, een bank, dat soort dingen. Ook willen we daar de materialen goed kunnen opbergen. Op dit moment is het een rommeltje en daardoor hebben we best veel materiaalverlies."

Bij wie kunnen ouders terecht met vragen over trainingen en trainingsschema?

"In eerste instantie bij de eigen trainer. Dat is vaak degene die het best antwoord kan geven op je vragen. Kom je er daarmee niet uit, dan kan je naar de hoofdtrainer van de lijn van je kind en anders kan je nog bij mij terecht."


Tim woont in Utrecht en werkt als ICT-er in Wijk bij Duurstede. Trainingen geeft hij dan ook aansluitend aan zijn werk. Hij heeft een vriendin, een hond, is 28 jaar en hockeyt zelf bij Phoenix Heren 2. Tim is op C-leeftijd in Doorn komen hockeyen en nu dus al 17 jaar betrokken bij de Doornse Hockeyclub.

 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Agenda

 za 25 aug - oefenwedstrijden
 zo 26 aug - Startdag hele club
 zo 26 aug - jong heren 1 tegen H
  hele agenda


Android app on Google Play

Contact

    Adres Clubhuis
      Wijngaardsesteeg 1b
      3941 MB Doorn
      Tel. 0343 - 421999