terug naar vorige scherm


Kom jij bij het stoere, selecte gezelschap van het keepersgilde?
10-4-2018 |

Ben jij de vaste keeper van je hockeyteam? Of nog niet, maar je overweegt de vaste keeper te worden? Vind je het leuk om te ontdekken of er in jou een goede goalie schuilt en wil je de beste keeperstechnieken ontwikkelen? In al die gevallen is het keepersgilde iets voor jou!


Voor alle beginnende, getalenteerde maar ook ervaren keepers zijn inmiddels de keeperstrainingen weer gestart. In groepjes van gemiddeld drie keepers van jouw leeftijd/niveau word je getraind in alle facetten van het keepen: van het wegschoppen van de bal tot blokslidings maken, van de goede timing bij het uitlopen tot stoppen van hoge ballen. Ook zijn er speciale trainingsmaterialen beschikbaar, zoals een reboundkussen om bijvoorbeeld de reflexen goed te oefenen.”
Allemaal van essentieel belang voor sterke keepers.

"Bij de jongste keepertjes begint het vaak bij de basis”, zegt Ellis de Wildt van het keepersgilde. "Als er enthousiasme is voor het keepen, dan stimuleren we dat. We leren ze dat je niet bang hoeft te zijn voor de bal en dat het echt niet aan jou ligt als er een tegendoelpunt komt. Immers, als de bal over de doellijn gaat, is hij daarvoor al langs een heel team gegaan. Dat besef is heel belangrijk om aan de beginnende keepers mee te geven, want ze voelen zich soms heel vervelend als ze een bal doorlaten. Bij ons leren ze: je doet het samen als team. Maar als de bal dan toch bij jou komt, weet je wat je kunt doen om hem weg te krijgen.”

Het keepersgilde is in het leven geroepen om de talenten en het enthousiasme van Doornse goalies te stimuleren. Zo regelt het keepersgilde de keeperstrainingen voor ongeveer 25 vaste keepers en nog een groot aantal teams met wisselkeepers. Naast Youri Muller als hoofdkeeperstrainer worden de trainingen onder andere verzorgd door jeugdtrainers, die zelf ook keeper zijn. Ook organiseert het keepersgilde bijvoorbeeld speciale keepersclinics en denkt ze mee met de materialen- en accommodatiecommissie voor goede faciliteiten voor de keepers, zoals uitrusting en lockers. 


Ben jij ook geïnteresseerd in de keeperstrainingen? Meld je dan aan bij [email protected].

 


 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Agenda

 zo 05 aug - Pinoké training
 za 25 aug - oefenwedstrijden
 zo 26 aug - Startdag hele club
  hele agenda


Android app on Google Play

Contact

    Adres Clubhuis
      Wijngaardsesteeg 1b
      3941 MB Doorn
      Tel. 0343 - 421999
    Postadres
      de Geer van Jutfaaslaan 29
      3941 CD Doorn