Even voorstellen, het bestuur

16-2 Nieuws

Beste leden,

Toen ik vorig jaar gevraagd werd om de nieuwe voorzitter van de Doornse Hockey Club te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Ontzettend leuk om te doen en trots ook om een tijd onderdeel van het bestuur van deze club te mogen zijn. De eerste taak sinds afgelopen september was eigenlijk om het bestuur compleet te krijgen, door vervanging en uitbreiding naar 7 bestuursleden.  Inmiddels zijn we compleet. En stel ik ze graag aan jullie voor (zie foto):

  • Willem de Boer (Voorzitter)
  • Anette Djajadiningrat (Secretaris verantwoordelijk voor communicatie en sponsoring)
  • Bauke Portanje (Penningmeester)
  • Roel Prick (Hockey-technische zaken, teamindeling, trainingen)
  • Ellen Spiegelenberg (Bar en Accommodatie)
  • Jet van der Hoeven ( Activiteiten), nog te benoemen
  • Judith van den Boogaard (Hockey: wedstrijdsecretariaat en arbitrage), nog te benoemen

Hiermee hebben wij een hele mooie mix van veterinnen, veteranen, trimmers en ouders van A tot Benjamini’s en Kabouters.

Wij zijn een echte familieclub, drijvend op pijlers als sportiviteit, zelfsturing, inzet en gezamenlijkheid. 150 vrijwilligers zetten zich elk jaar in voor de club, en dat is ongelooflijk fijn. Ik geloof heel erg in het principe "vele handen maken licht werk”. Een mooi voorbeeld is de "Witte Rook Sessie”, die plaats vindt voor de start van ieder competitieseizoen waarin alle voorkomende taken binnen en voor een team onderling met zoveel mogelijk (ouders van) teamleden worden verdeeld.

 Enkele aandachtspunten komende jaren

  • Groei en behoud

Er is de afgelopen jaren sprake van een terugloop van het aantal leden (met name doordat velen gaan studeren). Er is echter ook een flink aantal nieuwe inwoners in Doorn gekomen en wij willen zorgen dat zij de weg naar de hockeyvelden weten te vinden. Dat geldt zeker voor de jongste jeugd (6-8 jaar), en dan met name de jongens. Verder zijn wij heel blij met ons Jong Dames en Heren 1 team, we streven naar behoud van deze seniorenteams.

  •  Samenwerking

De samenwerking met HC Maarn is een mooi voorbeeld van de verbinding die wij op dit moment maken met andere hockeyclubs in de gemeente. Zoals op de jongenslijn, 2 combi teams met Maarn. Hiermee zorgen wij dat de jongens op een leuke wijze goed kan blijven hockeyen, en stappen wij over onze eigen clubgevoelens heen. Wij merken zeer veel positivisme rondom deze samenwerking.

  •  Activiteiten en lustrum

We memoreren de Bekerwedstrijden (Silvercup) van Heren 1 op vrijdag, spannend en gezellig. Op 3 april volgt een Heren Heuvelrug wedstrijd tegen Shinty.

HC Doorn is op 15 april 1975 opgericht. In 2020 bestaan wij 45 jaar! Wij zullen de komende maanden dan ook met een groot aantal activiteiten ons 9eLustrum vieren met een spetterend slotfeest.

 Tot slot

Hockey is een teamsport, en zo ook binnen het bestuur. Als bestuur gaan wij er met elkaar de komende periode met veel energie en plezier tegenaan. De komende periode zullen wij allemaal een korte intro geven van onszelf via de website en iets vertellen over de portefeuille waar we verantwoordelijk voor zijn, zodat voor alle leden onze gezichten en de diverse commissies nog vertrouwder gaan worden.

We laten het zaalseizoen weer langzaam achter ons, op 7 maart start de veldcompetitie weer en wij hopen jullie weer allemaal te zien langs en op de velden.

Sportieve groet, namens het hele bestuur,

Willem de Boer

 
16-2-2020 Algemeen