De Week van de Scheidsrechter

9-10 Nieuws

Zo doen wij het op de Doornse Hockeyclub

 

Ben je 14 jaar of ouder? 

Dan ben je volgens de KNHB verplicht je scheidsrechterskaart te halen. Bij de Doornse Hockeyclub kun je hiervoor 2 keer per jaar een scheidsrechterscursus volgen. Deze cursus is deels online, deels klassikaal en wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

 

Iedere beginnende scheidsrechter van de Doornse Hockeyclub wordt minimaal 1 wedstrijd begeleid door een fluiter met ervaring. In onze app kun je terugzien wanneer dit is (er zijn dan 3 scheidsrechters ingedeeld bij een wedstrijd).

 

Heb je je scheidsrechtersexamen de eerste keer niet gehaald? 

Geen probleem. Je krijgt een tweede kans om deze kosteloos te doen. Vanaf de derde keer dat je examen gaat doen, moet je 15 Euro per keer betalen.

 

Ben je al in het bezit van een scheidsrechterskaart? 

Dan kun je je kennis up-to-date houden door deel te nemen aan onze jaarlijkse opfrisavond. Tijdens deze avond besteden we ook aandacht aan eventuele wijzigingen in de regels. 

 

Heb je al met een begeleider of vaker zelf gevloten? 

Dan word je bij de Doornse Hockeyclub ongeveer 4 keer per jaar ingedeeld om jouw fluitkunsten te laten zien. Dit doe je bij de wedstrijden van de D- tot en met de A-jeugd. Uiteraard houden we daarbij rekening met jouw eigen speelschema!

 

Als je een vervanger hebt geregeld voor jouw fluitbeurt, geef je dit door aan de arbitragecommissie. Zij zorgen er dan voor dat de fluitbeurt van de oorspronkelijke scheidsrechter mee wordt geteld. 

 

Ben je geblesseerd en kun je niet fluiten? 

Vraag dan compensatie bij ons aan. Anders wordt je alsnog ingedeeld om te fluiten bij een van onze wedstrijden en moet je zelf voor vervanger zoeken.

 

Als een scheidsrechter (of de vervanger) niet komt opdagen bij een wedstrijd, dan wordt deze geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van het eigen team. Dit geldt ook voor onze keepers.

 

Vind je fluiten leuk?

Wil je vaker fluiten en/of wil je jezelf graag verbeteren en misschien wel hogere teams gaan fluiten? Stuur dan een mail met je naam en wat je graag zou willen naar [email protected]. Dan bekijkt de arbitragecommissie samen met jou hoe ze je hiermee kunnen helpen! 

 
9-10-2020 Algemeen