Update zaalhockey 2020-2021

10-10 Nieuws

We begrijpen dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar de status van de zaalhockey. Allereerst willen we hierbij aangeven dat de zaalcompetitie en training doorgaat!! 

Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee! Zoals het er nu naar uitziet is 6 december de eerste zaalwedstrijd en de week ervoor start de zaaltraining. Tot die tijd spelen we op het veld. Exacte informatie en data volgt nog. Hieronder vinden jullie extra informatie van de KNHB.

De afgelopen drie weken heeft de KNHB uitgebreid onderzoek gedaan. Op basis hiervan heeft het Bondsbestuur van de KNHB besloten dat er in het seizoen 2020-2021 zaalhockey gespeeld kan worden door zowel jeugd als senioren, zij het met een aantal aanpassingen en aanvullende bepalingen.

Aanpassingen in opzet zaalcompetities seizoen 2020-2021

Op basis van de input die de KNHB heeft opgehaald bij diverse verenigingen en andere stakeholders is besloten dat zaalhockey mogelijk is mits een aantal aanpassingen ten opzichte van de reguliere en algemeen bekende zaalhockeycompetitie-opzet worden gedaan:

  • Vanzelfsprekend gelden allereerst alle eventuele maatregelen en richtlijnen van de overheid. De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de overheid en zal dit blijven doen, ook als deze impact hebben op het doorgaan van de competities.
  • Er zijn dit gehele zaalseizoen geen toeschouwers welkom bij zaalhockeywedstrijden. Alleen spelers, hun begeleiding, rijouders van jeugdteams* en benodigde vrijwilligers zoals scheidsrechters en zaalleiding kunnen in de zalen aanwezig zijn. Met deze maatregel wil de KNHB de druk op de vele vrijwilligers van de verenigingen verminderen en drukte in de zalen voorkomen.
  • Teams spelen of op dezelfde dag twee keer achter elkaar op dezelfde locatie tegen dezelfde tegenstander of spelen 1 (langere) wedstrijd per speeldag. Hierdoor wordt het aantal wisselmomenten tussen wedstrijden én het aantal reisbewegingen sterk teruggebracht. Normaal gesproken worden alle competities in meerluiken gespeeld (meerdere wedstrijden op één dag). Bij deze meerluiken zijn veel personen tegelijkertijd in één faciliteit aanwezig, een of meerdere teams spelen niet én er wordt regelmatig gewisseld van tegenstander. Daarom is deze opzet voor dit seizoen aangepast. Het aanpassen van het format kan wel betekenen dat het aantal speelminuten iets afneemt. De KNHB probeert dit waar kan te beperken met inachtneming van voldoende wisseltijd tussen teams;
  • De poules worden door de KNHB zoveel mogelijk regionaal/ lokaal ingedeeld ook al worden hierdoor de verschillen binnen de poules iets groter. Hiermee beperkt de KNHB het reizen tussen regio‚Äôs.
  • De poule-indeling van de competities voor junioren en jongste jeugd wordt, evenals andere seizoenen, gebaseerd op de tussenstanden van de lopende veldhockeycompetities en/ of indelingsopgave van de verenigingen.
  • Net als tijdens andere zaalseizoenen is het niet mogelijk om afgelaste wedstrijden in te halen.
 
10-10-2020 Algemeen