DOESLIEF!

11-4 Nieuws

Met de nieuwe mediacampagne van SIRE wordt Nederland opgeroepen om wat aardiger naar elkaar te zijn. Ook de KNHB stelt onder meer aan de hand van wedstrijdformulieren vast dat in toenemende mate sprake is van toenemende agressiviteit tussen teams, coaches, publiek en scheidsrechters.

Daarbij valt op dat dit een fenomeen is dat voorkomt bij kleine en grote verenigingen, in alle klassen en categorieën.
Coaches en publiek bemoeien zich duidelijk en in niet mis te verstane bewoordingen met de arbitrage. En scheidsrechters laten dit gebeuren of treden plotseling of autoritair op. Dit bevordert de verstandhouding tussen coaches en scheidsrechters niet. En het gevolg is dat ook de onderlinge agressiviteit tussen de teams toeneemt. Dit resulteert in vervelende, onnodig kwetsende en discriminerende opmerking tussen spelers, tot vechtpartijen op het hockeyveld en kwetsende opmerkingen op social media.

Dit alles maakt dat de Doornse HC de komende periode hieraan aandacht wil besteden. Hoe?

Met concrete actie’s vanuit de arbitragecommissie, de commissie Sportiviteit & Respect en de wedstrijdtafel, gericht op het verbeteren van de verstandhouding tussen coaches en arbitrage. En voor nu een oproep aan ouders, coaches en scheidsrechters om verdraagzaam naar elkaar te zijn. Hanteer de volgende gedragsregels:

  • De scheids zorgt dat hij/zij15 minuten voor aanvang wedstrijd op het veld aanwezig is
  • Coach en scheids hebben voorafgaand aan de wedstrijd onderling contact met elkaar.
  • De coach geeft tijdens de wedstrijd het goede voorbeeld aan zijn/haar team.
  • Ouders aan de kant houden zich gedeisd zowel naar scheids als naar tegenstander

Wil je overigens een bijdrage leveren aan een sportieve wedstrijd, meld je dan aan voor het behalen van jouw scheidsrechterkaart bij de arbitrageopleidingscommissie [email protected]

Bestuur Doornse HC

 
11-4-2019 Algemeen